بستنی، این معجزه خنک و بهشتی، رفیق همیشگی تابستان ها و لحظات شاد ما، داستانی دیرینه و جذاب دارد که ریشه در اعماق تاریخ بشریت دارد. سفری که از نوشیدنی های یخی ساده در دوران باستان آغاز شد و به اختراعات شگفت انگیز و طعم های بی نظیر امروزی رسید.

در این مقاله، با واردو همراه شوید تا در تونل زمان قدم بگذاریم و گشتی در تاریخچه بستنی بزنیم و از اولین جرقه های ایده بستنی های خاصی مثل بستنی های اسکوپی، میوه ای و  قیفی با خبر شویم. پس مثل همیشه همراه ما باشید.

از بستنی های یخی و شیره ای اولیه تا جرقه ی پیدایش بستنی میوه ای

ریشه های بستنی را می توان در تمدن های باستان و در اعماق تاریخ جستجو کرد. جایی که ثروتمندان از نوشیدنی های یخی و دسرهای خنک شده با برف و یخ لذت می بردند. شربت های طعم  دار یخی در چین باستان، یخ های طعم دار در روم باستان، همگی نمونه هایی از این دسرهای خوشمزه و طبیعی و در حقیقت مدل های اولیه بستنی در تاریخ هستند.

با گذر زمان، این دسرهای یخی به نقاط مختلف جهان راه یافتند و در هر منطقه، با ذائقه و فرهنگ مردم محلی آمیخته شدند. در خاورمیانه و بخش بزرگی از قاره ی اروپا، اعراب نوشیدنی های یخی طعم دار به نام “شربت” را معرفی کردند که بعدها به “سوربت” تبدیل شد.

در اوایل قرن 15 ام میلادی در جمهوری فلورانس ایتالیا، خاندان قدرتمند و ثروتمند اشرافی “مدیچی” که این خاندان سرمایه گذار و سیاست مداران فلورانس بودند که به خوردن دسرهای خاص و خوشمزه ای معروف بودند که بسیار به بستنی شباهت داشت و از اصلی ترین ترکیبات آن انواع و اقسام میوه های تازه و آبدار و شیرین بود. در حقیقت آن ها به نوعی، بنیان گذاران بستنی‌های میوه ای بودند.

نقطه عطفی در دنیای شیرین بستنی و اختراع دستگاه بستنی‌ساز

اما نقطه عطفی در تاریخ بستنی، اختراع دستگاه بستنی‌ساز در قرن هجدهم بود. این دستگاه توسط “فرانسیس داسو” در سال 1718 اختراع شد و به سرعت در سراسر اروپا محبوبیت پیدا کرد. درحقیقت، فرانسیس داسو با اختراع این دستگاه، انقلابی در دنیای شیرین دسرهای یخی به ایجاد کرد و دریچه ای نو به سوی طعم ها و مزه های جدید گشود. با استفاده از این دستگاه، افراد می توانستند مخلوط های خنک را به سرعت هم زده و به بستنی تبدیل کنند. اختراع این دستگاه، بستنی‌را از یک غذای لوکس و خاص به خوراکی قابل دسترس برای مردم عادی تبدیل کرد.

دستگاه بستنی‌ساز داسو، با ظاهری ساده و کارکردی مبتکرانه، طلسم دشوار بودن تهیه بستنی را از بین برد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که قبل از این اختراع، تولید‌بستنی فرآیندی زمان بر و طاقت فرسا بود که به مهارت و صبر زیادی نیاز داشت. اما با اختراع این دستگاه، می توانستند مخلوط های خنک را به سرعت هم زده و به‌بستنی تبدیل کنند. این اختراع، گویی جادویی در دنیای دسر و خوراکی های خوشمزه بود که بستنی‌را به ساده ترین شکل ممکن برای آن زمان به ارمغان آورد.

نتایج شگفتی ساز اختراع داسو

کمی پس از اختراع دستگاه بستنی‌ساز، بستنی‌ها از یک غذای لوکس و خاص که فقط در دربار پادشاهان و ثروتمندان سرو می شد، به خوراکی قابل دسترس برای مردم عادی تبدیل کرد. با رونق گرفتن کافه ها و مغازه های بستنی‌فروشی سراسر جهان، این دسر خنک و دلچسب به تمام خیابان ها و خانه ها راه یافت و به زینت بخش لحظات شاد و صمیمی مردم تبدیل شد. اختراع دستگاه بستنی‌ساز، نه تنها در طعم و مزه بستنی‌ها، بلکه در صنعت تولید آن هانیز انقلابی به پا کرد. با امکان تولید انبوه انواع و اقسالم بستنی، این دسر خنک به سراسر دنیا راه یافت و به یکی از محبوب ترین خوراکی ها در میان مردم بدل شد. در واقع، با دستگاه بستنی  ساز، امکان خلق طعم ها و مزه های جدید و متنوع فراهم شد. بستنی‌ها دیگر محدود به شیر، عسل و چند میوه ی خاص نبودند و افراد می توانستند با توجه به ذائقه و سلیقه ی خود از انواع میوه  ها، آجیل ها، شکلات و طعم دهنده های مختلف برای تهیه بستنی استفاده کنند. این تنوع و نوآوری، دنیای بستنی را به قلمرو بی کرانی از طعم ها و لذت های جدید تبدیل کرد.

اثرات و نتایج این اختراع شگفتی ساز به قدری زیاد بود که حتی امروزه، با وجود گذشت چندین قرن از اختراع دستگاه داسو، این دستگاه همچنان به عنوان یک قدم بزرگ و کلیدی در تولید بستنی شیرین و خوشمزه شناخته می شود. اختراع این دستگاه، میراثی ماندگار و حقیقی در تاریخ آشپزی و دنیای خوراکی ها به جای گذاشته و طعم شیرین و دلچسب بستنی را به نسل های امروزی هدیه داده است.

بستنی های خوشمزه ی واردو

راستی شما بین بستنی قیفی، اسکوپی کدامیک را بیشتر دوست دارید؟ دلیلی که این بستنی را دوست دارید چیست؟ در بخش نظرات برایمان بنویسید.

طلوع عصر بستنی‌های قیفی: اختراعی ساده با انقلابی بزرگ

در سال 1902، در نمایشگاه جهانی سنت لوئیس، اتفاقی بزرگ رخ داد که منجر به خلق بستنی قیفی برای اولین بار در جهان شد. “فرانسیس ویلیامز” از نیویورک، نوع جدیدی از ظرف بستنی را معرفی کرد: مخروط کاغذی! این اختراع ساده، انقلابی در دنیای بستنی ایجاد کرد. تا آن زمان، بستنی را در لیوان یا بشقاب سرو می کردند که خوردن آن دشوار و دست و پا گیر بود. لیوان ها شکننده بودند و بستنی به راحتی از آنها می ریخت. بشقاب  ها هم برای خوردن بستنی چندان مناسب نبودند. اما با ظهور مخروط کاغذی، همه چیز تغییر کرد.

سایر داستان های مربوط به اختراع بستنی قیفی

البته داستان اختراع بستنی قیفی کمی پیچیده تر از این هاست. برخی معتقدند که ایده مخروط کاغذی از فردی به نام “ایتالو مارکیونی” ایتالیایی گرفته شده است. در سال 1901، در نمایشگاهی در میلان، نان شیرینی های نازکی را به صورت رول شده در می آورد و از آن ها را به عنوان ظرف بستنی می فروخت. وافل های مارکیونی شباهت زیادی به مخروط های کاغذی امروزی داشتند و می توان او را را به عنوان مخترع بستنی قیفی در نظر گرفت.

البته برخی دیگر نیز مدعی هستند که داستان اختراع بستنی قیفی، شواهد و روایت های متعددی وجود دارد که نشان می دهد ریشه این اختراع به قبل از سال 1901 و به شخصی به نام “والتر آرنولد” باز می گردد. وی نوعی ظرف های کاسه ای شکل کوچکی را که با استفاده از ترکیبات نان معمولی تهیه می شد را به عنوان ظرف بستنی ارائه می داد.

عده  ی زیادی نیز معتقدند که برای اولین بار “فرانسیس ویلیامز” از نیویورک مخروط بستنی را اختراع کرد. ویلیامز در سال 1902، درست چند ماه قبل از نمایشگاه جهانی سنت لوئیس، اختراع خود را به ثبت رساند.

بلاخره چه کسی مخترع بستنی قیفی است؟

در مورد اینکه چه کسی و چه زمانی اولین بار مخروط کاغذی را برای بستنی استفاده کرده است، اختلافات و روایت های متعددی وجود دارد. برخی معتقدند که ایده مخروط کاغذی به طور مستقل و در زمان های مختلف توسط افراد مختلف مطرح شده است.

اما صرف نظر از اینکه مخترع واقعی چه کسی بوده، اختراع بستنی قیفی نقطه عطفی در تاریخ این خوراکی محبوب بود. این اختراع، حمل و نقل و خوردن بستنی را آسان تر کرد و به محبوبیت هرچه بیشتر آن در بین مردم کمک کرد. امروزه، به سختی می توان دنیایی را تصور کرد که در آن بستنی قیفی وجود نداشته باشد. این اختراع ساده، طعم شیرین و خنک بستنی را به میلیون ها نفر در سراسر جهان هدیه داده است و به نمادی از شادی، تفریح و خاطرات شیرین تبدیل شده است.

پیدایش مفهوم بستنی اسکوپی مدرن و پرطرفدار

در حالی که بستنی قیفی به سرعت در حال فتح قلب و ذائقه مردم بود، نوع دیگری از سرو بستنی نیز در حال شکل گیری بود که انقلابی در دنیای طعم و زیبایی به پا کرد. در سال 1896، “آلفرد کول” آمریکایی، وسیله ای بسیار ساده اما فوق العاده مفید و کارآمد و شگفت انگیز را اختراع کرد که دنیای بستنی را برای همیشه دگرگون ساخت. آلفرد کول، در اواسط سال 1896 میلادی بود که وسیله ای برای اسکوپ کردن بستنی اختراع کرد. این وسیله، بستنی را به صورت گلوله  های گرد و یکسان در می آورد که سرو آن را در کاسه یا لیوان هزاران برابر آسان  تر می کرد.

این وسیله، با ظاهری ساده و مبتکرانه، بستنی را به صورت گلوله های گرد و یکسان در می آورد که سرو آن را در کاسه یا لیوان آسان تر و زیباتر می کرد. به همین دلیل دیگر نیازی به استفاده از قاشق های بزرگ و دست و پا گیر برای برداشتن بستنی از ظرف  نبود. با اسکوپ‌بستنی، افراد می توانستند به راحتی و با ظرافت، بستنی‌را در ظرف مورد نظر خود سرو کنند و از آن لذت ببرند. سروبستنی به صورت اسکوپی، علاوه بر زیبایی و ظرافت بیشتر، به حفظ طعم و دمای‌بستنی نیز کمک می کرد. به همین دلیل، این روش سرو به سرعت در بین کافه ها و رستوران ها محبوب شد و به یکی از روش های رایج سروبستنی در جهان تبدیل شد. اختراع وسیله اسکوپ‌ساز‌بستنی، راه را برای سروبستنی به صورت “ساندا” و “پارفه” نیز باز کرد.

ساندا و پارفه دو دسر خوشمزه ی جدید!

ساندا در حقیقت دسری معرکه بود که از ترکیب بی  نظیری از بستنی اسکوپی شده که بین دو بیسکویت یا ویفر قرار می گرفت. ساندا به سرعت به یکی از محبوب ترین دسرهای بستنی در جهان تبدیل شد. بیسکویت های ترد و خوشمزه، طعم و مزه بستنی را تکمیل می کردند و تجربه خوردن آن را لذت بخش تر می کردند. می توان چنین گفت که بستنی بیسکویتی نیز در همین مواقع پدید آمد.

پارفه نیز، با ظاهری شیک و مجلسی، به زینت بخش میزهای مهمانی و رستوران ها تبدیل شد. بستنی اسکوپی شده در لیوان یا کاسه، با لایه هایی از سس، میوه و خامه تزئین می شد و منظره ای چشم نواز و وسوسه انگیز خلق می کرد. پارفه، نه تنها طعمی دلچسب داشت، بلکه به عنوان یک اثر هنری خوراکی نیز شناخته می شد.

مزایای سرو اسکوپی بستنی

علاوه بر زیبایی و ظرافت بیشتر، سرو بستنی به صورت اسکوپی، مزایای دیگری نیز داشت:

حفظ طعم و دما: بستنی اسکوپی شده، به دلیل سطح تماس کمتری که با هوای آزاد دارد، طعم و دمای خود را بهتر حفظ می کند و از آب شدن سریع آن جلوگیری می کند.

بهداشت بیشتر: سرو بستنی با اسکوپ، از تماس دست با بستنی جلوگیری می کند و به حفظ بهداشت آن کمک می کند. ضمنا خوردن بستنی را ساده تر می کند و احتمال ریختن بستنی روی زمین یا ازآن بدتر، روی لباس را کاهش می دهد.

تنوع در سرو: با استفاده از اسکوپ بستنی، می توان بستنی را در اشکال و اندازه های مختلف سرو کرد و تنوع و خلاقیت سرو بستنی را به درجه ی بالاتری رساند.</p>

بستنی‌های میوه ای با طعم های جدید و تنوع بی  پایان در دنیای شیرین بستنی

با گذشت زمان، نه تنها روش های سرو بستنی متنوع تر شدند، بلکه طعم های جدید و خلاقانه ای نیز به دنیای بستنی اضافه شدند. در ابتدا، طعم های اصلی بستنی شامل وانیل، شکلات و توت فرنگی بود. اما به تدریج، طعم های جدیدی مانند نعناع، قهوه، کارامل، انواع و اقسام میوه و حتی آجیل به منوی بستنی ها اضافه شد. امروزه، تنوع طعم های بستنی به قدری زیاد است که برای هر سلیقه ای می توان بستنی دلخواه را پیدا کرد. از طعم های کلاسیک و سنتی گرفته تا طعم های عجیب و غریب و ترکیبات غیرمنتظره، دنیای بستنی پر از شگفتی و لذت است. راستی پیشنهاد می کنیم که حتما محتوای جذاب معرفی چند بستنی خاص با طعم متفاوت را بخوانید! در ادامه به پیدایش طعم های خاص و متفاوت میوه ای بستنی می پردازیم.

پیدایش بستنی‌های میوه ای

بستنی‌های میوه ای تقریبا از همان اوایل که برای اولین بار توسط شاه نرون دستور ساخت دسرهای خنک یخی داده شد تقریبا از آن زمان وجود داشتند و فقط به مرور و با گذشت زمان مدل های مختلف و خوشمزه تری ساخته شد. اما مثل اکثر صنایع مختلف در جهان تحولات اساسی بستنی‌های خوشمزه و میوه ای از همان سال های 1900 میلادی به بعد شروع شد. تقریبا همزمان با اختراع ظرف های مخصوص برای سرو بستنی که به عنوان بستنی‌قیفی نیز شناخته می شوند، بستنی‌های میوه ای با طعم های بیشتر و متنوع تر نیز به بازار ارائه شدند. میوه ها همیشه نقشی اساسی در دنیای بستنی ایفا می کنند و طعم های بی نظیر و طراوتی را به این دسر خنک و دلچسب می بخشند. از میوه های کلاسیک مانند توت فرنگی، تمشک، گیلاس و هلو گرفته تا میوه های استوایی مانند آناناس، انبه، کیوی و … تنوع طعم های میوه ای در بستنی بی نهایت است.

علاوه بر این، بستنی‌های میوه ای نه تنها طعمی دلچسب و خنک دارند، بلکه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها نیز هستند. این بستنی‌ها، گزینه ای ایده آل برای یک میان وعده سالم و مغذی یا یک دسر خوشمزه و طبیعی هستند. در فصل های گرم سال، بستنی‌های میوه ای به عنوان یک دسر خنک و دلچسب طرفداران زیادی پیدا می کنند. همچنین، این بستنی ها می توانند به عنوان یک میان وعده سالم و مغذی برای کودکان و بزرگسالان استفاده شوند.

برخی از محبوب ترین طعم های بستنی میوه ای عبارتند از:

بستنی‌با طعم توت فرنگی: طعم کلاسیک و محبوب بستنی میوه ای که با شیر یا ماست و توت فرنگی تازه یا پوره شده تهیه می شود.

بستنی‌ترش و خوشمزه تمشک: طعمی ترش و شیرین که به خوبی با طعم های دیگر مانند شکلات یا وانیل ترکیب می شود.

بستنی‌با طعم بی نظیر هلو: طعمی شیرین و ملایم که با هلوهای تازه یا پوره شده تهیه می شود.

بستنی‌خوشمزه با طعم آناناس: بستنی با طعمی گرمسیری و استوایی که در آن از آناناس تازه یا پوره شده استفاده می شود.

بستنی‌با طعم انبه: طعمی شیرین و بسیار پر طرفدار که معمولا با انبه تازه یا تکه های پوره شده ی انبه در آن به همراه بستنی شیری استفاده می شود.

محبوبیت بستنی‌های میوه‌ای

بستنی‌های میوه ای در سراسر جهان از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. این بستنی ها متنوع ترین و هیجان انگیز ترین نوع بستنی‌ها به شمار می آیند و به همین دلیل جذابیت بسیار زیادی دارند.امروزه، با افزایش تنوع میوه ها و روش های تهیه بستنی، تنوع طعم های بستنی میوه ای نیز به طور چشمگیری افزایش یافته است. این تنوع، به مشتریان امکان می دهد تا از میان طعم های مختلف، بستنی دلخواه خود را انتخاب کنند و از لذت طعم های بی نظیر و طراوت بخش میوه ای لذت ببرند.

سفر شیرین بستنی‌های خاص و خوشمزه به پایان رسید

در این محتوا به معرفی چند نوع بستنی مشهور و معروف و خوشمزه ای که سالیان سال ازاختراعشان می گذرد پرداختیم. بستنی‌های قیفی، میوه ای و اسکوپی همیشه به عنوان بستنی های محبوب و پر طرفداری به شمار می رود که مهم نیست در کجای دنیا ساخته شوند؛ چیزی که مهم است این است که این نوع بستنی‌ها همیشه در ساخت لحظات شاد و شیرین نقش اساسی و پر رنگی دارند. پیشنهاد می کنیم که سری به صفحه ی محصولات واردو بزنید و از بستنی‌های جدید، خاص و خوشمزه ی ما دیدن کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *